<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Hedikhuizen Duurzaam

Met trots presenteren wij het project Hedikhuizen naar Duurzaam, een buttom-up initatief van Buurt Bestuurt Hedikhuizen, waarin wij een adviserende rol hebben. Buurt Bestuurt is een werkgroep van en voor de bewoners van Hedikhuizen. Onze rol in Hedikhuizen Duurzaam is de werkgroep Buurt Bestuurt adviseren en begeleiden over het duurzame collectieve warmtenetwerk. Met dit collectieve warmtenetwerk kan iedere individuele woning voorzien worden van duurzame warmte. Bekijk het introfuctiefilmpje:

Introductiefilmpje van Buurt Bestuurt HedikhuizenHET DOEL VAN ONS ADVIES

Onze collega en directeur Jan van Liempt is aangewezen als adviseur voor het Buurt Bestuurt initiatief om Hedikhuizen duurzamer te maken. Het is de bedoeling dat met de geadviseerde duurzame oplossing van In2EcoBuildings de huishoudens van Hedikhuizen qua energiekosten neutraal blijven*, maar dat de elektrische en thermische energie voortaan duurzaam wordt opgewekt zodat het dorp volledig zelfvoorzienend is. En hoe we dat gaan doen, lees je hieronder.

* De verwachting is dat de kosten voor energie en gas de komende jaren alleen maar zullen stijgen. 

Op zaterdag 22 september 2018 is er een bijeenkomst geweest om samen met de bewoners de plannen en mogelijkheden te bespreken. ONS ADVIES IN HET KORT

Met een laag transmissienetwerk en een groot bufferbak voor de opslag van thermische energie, wordt restwarmte gehaald uit grotere gebouwen (zoals kassen en de steenfabriek). Dit lage transmissienetwerk wordt gekoppeld aan de individuele woningen in het dorp en maakt ruimteverwarming en warm tapwater mogelijk. We maken hiervoor gebruik van een warmtepomp met buffervat en een doorstroomboiler. Door de oplossing collectief te benaderen, is er op het totaal veel winst te behalen. Zo gaan we bijvoorbeeld uit van het 'tegelijkertijdprincipe': de bewoners van Hedikhuizen staan niet allemaal op hetzelfde moment onder de douche, hierdoor is er altijd genoeg thermische energie beschikbaar voor een individueel huishouden op een bepaald moment.HOE NU VERDER?

Voordat de werkgroep concrete stappen kan gaan zetten, is het nu eerst wachten op een succesvolle subsidie-aanvraag. Vanuit daar kunnen we de werkgroep en de bewoners concreet gaan adviseren en begeleiden naar een duurzamer Hedikhuizen. De bewoners zijn nu in ieder geval geïnformeerd over de plannen. Updates over dit project vind je altijd op deze webpagina terug. MEER INFORMATIE

Bekijk voor meer informatie over het initiatief ook de website van Hedikhuizen: www.hedikhuizen.nl. VRAGEN?

Heb je (als inwoner van Hedikhuizen) vragen over de oplossing? Of wil je meer informatie over duurzaam en energieneutraal wonen of werken? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier:

 • * velden zijn verplicht.

 

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!
Jan, Directeur

"Ons model is er niet op gebaseerd dat wij komen vertellen wat jij moet gaan doen. "

Jan, Directeur
Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie

"Wij gaan voor duurzaamheid met behoud of verbetering van comfort."

Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie
Robin, Marketing & Communicatie

"Energieneutraal wonen & werken moet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn."

Robin, Marketing & Communicatie
Peter, Verkoop

"Al jaren ben ik toegewijd aan ons model en ik sta er meer dan 100% achter."

Peter, Verkoop
Dominic, Ecomediair

"Ik ben Ecomediair geworden omdat we vaart moeten maken met de energietransitie in Nederland."

Dominic, Ecomediair