<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Ecomediair Martin ook naar NOM

Vanaf 10 oktober is ook één van onze in-huis-opgeleide Ecomediairs officieel naar Nul-Op-De-Meter (NOM) gegaan. Martin is de eerste in zijn (Film)wijk, waarvan hij de bewoners binnenkort als Ecomediair gaat begeleiden naar energieneutraal. Met zijn getransformeerde NOM-woning kan hij zijn buurtbewoners goed adviseren. Overtuigen van zijn buurtbewoners hoeft niet meer: de plannen voor de energieneutrale transformatie van de Filmwijk in Almere zijn al goedgekeurd en in gang gezet, en worden uitgevoerd door de gemeente Almere in samenwerking met ons! Dit is natuurlijk zo’n goed initiatief, dat ook de pers al een kijkje heeft genomen bij Martin... 

Bekijk het artikel hier of bekijk het filmpje:

Interessante cijfers
Investering                                            € 29.000,- incl. btw*
ISDE subsidie                                       € 2.800,-
Besparing op het milieu                        1.600 kg CO2 per jaar!
Besparing per jaar                                € 2.600,-
Terugverdientijd                                    11 jaar
Return on investment (ROI)                  8,9 %
*De investering van Martin in zonnepanelen is in twee delen gedaan en volledig meegenomen in onze berekeningen. 

Onze oplossing in het kort

Bij Martin hebben we als bron een designvolle brine/water-warmtepomp van Alpha Innotec gemonteerd. Deze warmtepomp haalt z’n energie uit de buitenlucht. De elektrische energie wordt opgewekt door zonne-energiepanelen met daaronder speciale en op-maat-gemaakte absorbers van Optisolar PVT voor het opwekken van thermische energie. De opgewekte thermische energie wordt vervolgens gebruikt om het warme water van zo’n 40 graden aan te maken. Dit water wordt opgeslagen in een liggend buffervat van 200 liter van Austria Email met ingebouwde legionallepreventie. Om de temperatuur van het warme water te verhogen naar zo’n 60 graden, hebben we een instantheater van Clage geplaatst. Martin drinkt ook graag een kopje thee, dus een 3-in-1 kraan van HOTTO zorgt tenslotte voor de aanvoer van kokend water, waardoor zijn wooncomfort is verhoogd. Ook heeft Martin een ultra-laag transmissietoestel (c.q. radiator maar dan nieuwerwets) gekregen om zijn woning te verwarmen op basis van lage temperaturen. Zijn gehele energieneutrale systeem kan hij tenslotte meten, regelen en monitoren via ons persoonlijke monitoringsportaal, die hij kan benaderen via de tablet of laptop. Alleen met ons regel- en meetsysteem kan zijn hele familie genieten van energieneutraal wooncomfort. En de aansluiting van de stadsverwarming is ook niet meer nodig, want vanaf nu is Martin met zijn familie onafhankelijk & zelfvoorzienend! 

Ook energieneutraal wonen of werken zonder in te leveren op comfort? Neem contact met ons op:
0031 (0)654 308 303
info@in2-ecobuildings.nl

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!