<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal wonen en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media en op straat, maar wat betekent het precies? Laten we beginnen bij de basis: de noodzaak om te verduurzamen. 

De noodzaak om te verduurzamen
De noodzaak om energieneutraal te bouwen neemt sterk toe. Niet alleen vanwege de klimaatverandering, maar ook vanwege de dreigende tekorten. Het gaat niet goed met onze planeet: de ecologische voetafdruk van een aardbewoner op dit moment is 2,7 hectare, daar waar er maar slechts 1,8 hectare per bewoner beschikbaar is. Dat is een tekort. Als we op dit tempo verder gaan, hebben we in 2030 al een tweede planeet nodig! Volgens het nieuwe Europese beleid, mogen vanaf 2020 dus alleen nog maar energieneutrale woningen gebouwd worden. Het is inmiddels een wereldwijde must, en om het meer aandacht te geven zetten steeds meer beroemdheden en overheden zich in. De grote vraag is nu: wanneer begin jij? Als je nog niet overtuigd bent, bekijk dan de documentaire van Leonardo Di Caprio en National Geographic: Before The Flood, waarin de impact van de mens op het milieu wordt onderzocht. Dan wil je echt niet meer anders...

Wat betekent energieneutraal?
Energieneutraal betekent een EPC van precies nul en kan als volgt omschreven worden: ~ De woning of het gebouw heeft een EPC volgens NEN 7120 van precies nul. Zowel het gebouwgebonden als het eigen energieverbruik (alleen bij In2ecobuildings) tellen mee op jaarbasis (RVO & In2ecobuildings, 2018) ~ Kortom: de stand van je elektrameter is aan het begin van het jaar hetzelfde als aan het einde van het jaar. Er is netto geen stroom van een energieleverancier nodig geweest.

Hoe transformeer je je woning naar energieneutraal?
Om je in te zetten voor een betere toekomst en een schoner milieu, kun je je woning dus laten (ver)bouwen naar energieneutraal en aardgasvrij. Met ons op-maat-gemaakte en persoonlijke energie-advies op basis van zorgvuldige berekeningen, kun je je woning laten transformeren naar energieneutraal of zelfs energieleverend. En dat zonder dat je hoeft in te leveren op wooncomfort! Bekijk ons stappenplan hier of vraag direct je energie-advies aan via ons contactformulier

Salderen: meld je woning aan bij energieleveren.nl
Wanneer je dan uiteindelijk je woning hebt getransformeerd naar energieneutraal, aardgasvrij en duurzaam, ga je salderen. Salderen houdt in dat je de opgewekte duurzame energie mag verrekenen met de energie die je uit het openbare energienet haalt. Wanneer je dus meer stroom opwekt dan je verbruikt, lever je stroom terug aan het energienet en wordt dit verrekend. Let hierbij altijd op het salderingstarief. Wij raden in principe Green Choice aan als energieleverancier, omdat zij hetzelfde tarief hanteren die je ook betaald over je gebruikte stroom. Bij veel partijen is dat slechts € 0,04 cent per kWh. Om vervolgens te kunnen salderen, dien je je woning aan te melden via Energieleveren.nl. Zo weten je netbeheerder en je energieleverancier dat je energieneutraal bent en teruglevert. 

Nog niet energieneutraal?
Start vanaf vandaag nog met jouw energietransitie!

Handige links
> Salderingsregeling
> Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!
> Green Choice

 

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!
Jan, Directeur

"Ons model is er niet op gebaseerd dat wij komen vertellen wat jij moet gaan doen. "

Jan, Directeur
Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie

"Wij gaan voor duurzaamheid met behoud of verbetering van comfort."

Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie
Robin, Marketing & Communicatie

"Energieneutraal wonen & werken moet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn."

Robin, Marketing & Communicatie
Dominic, Ecomediair

"Ik ben Ecomediair geworden omdat we vaart moeten maken met de energietransitie in Nederland."

Dominic, Ecomediair