<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? In het kort: de energiebelasting op vervuilende energie gaat omhoog, terwijl de energiebelasting op elektriciteit omlaag gaat (gelukkig!). Concreet betekent dit dat je maar beter snel kunt beginnen met je energietransitie, om in ieder geval je energiekosten te neutraliseren en aardgasvrij te gaan wonen. Hoe je dit kunt doen, lees je hieronder. 

Verschuiving energiebelasting
Op dit moment zijn de tarieven voor aardgas: € 0,26001 en voor elektriciteit € 0,10458. In de eerste schijf van de energiebelasting wordt aardgas verhoogd met € 0,03 cent per m3 en de elektriciteit verlaagd met € 0,0072 per kWh. Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik stijgen de belastingen met € 130,- bij gelijkblijvend gebruik. Het kabinet wil tegelijkertijd de energiebelasting met een vast bedrag per aansluiting verminderen met € 51,-. Door het hoger belasten van het aardgas, wil de overheid alternatieve warmteopties aantrekkelijker maken. Denk hierbij aan elektrische waterpompen of duurzame aardwarmte. En wij kunnen jou daarbij helpen! (Bron: Rijksoverheid)

Op zoek naar gunstige tarieven, maar weet je niet waar je moet beginnen?
Loopt je energiecontract binnenkort af of ben je op zoek naar een goede energieleverancier? Eentje die gas niet als 'groen' verkoopt maar écht staat voor het duurzaam opwekken van energie? Kijk dan op we website van de consumentenbond, waar ze samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE de duurzaamheid van 30 leveranciers onderzochten. Nog een tip vanuit ons wanneer je saldeert: bekijk altijd of je hetzelfde tarief betaald bij teruglevering. Daar doen zich vaak nog hele ongunstige tarieven voor van gemiddeld slechts € 0,04.

Aardgasvrij wonen, hoe doe je dat?
Bij aardgasvrij wonen laat je je gasaansluiting volledig afsluiten, en zorg je ervoor dat je woning volledig draait op elektriciteit. Als je dan toch bezig bent, kun je meteen ook naar energieneutraal gaan. Met ons op-maat-gemaakte en persoonlijke energie-advies op basis van zorgvuldige berekeningen, kun je je woning laten transformeren naar energieneutraal of zelfs energieleverend. En dat zonder dat je hoeft in te leveren op wooncomfort! Bekijk ons stappenplan hier.

Interesse in aardgasvrij wonen?
Neem dan contact met ons op.

Handige links
Verschuiving energiebelasting
> Onderzoek Consumentenbond Groenste Energieleverancier

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!
Jan, Directeur

"Ons model is er niet op gebaseerd dat wij komen vertellen wat jij moet gaan doen. "

Jan, Directeur
Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie

"Wij gaan voor duurzaamheid met behoud of verbetering van comfort."

Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie
Robin, Marketing & Communicatie

"Energieneutraal wonen & werken moet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn."

Robin, Marketing & Communicatie
Dominic, Ecomediair

"Ik ben Ecomediair geworden omdat we vaart moeten maken met de energietransitie in Nederland."

Dominic, Ecomediair