<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Zer0 Energy Residences: een woongebouw gegarandeerd zonder CO2-uitstoot!

Op zaterdag 26 augustus zijn we in samenwerking met projectontwikkelingsbureau AKM Reales en gemeente Wijk bij Duurstede gestart met de verkoop van Zer0 Energy Residences voor woongebouwd Hortus, in woonwijk Hortus te Wijk bij Duurstede. Met de nieuwbouwontwikkeling Hortus voorkomen we alleen al in de komende 10 jaar 2.000 ton aan CO2-uitstoot!

Een Zer0 Energy Residence betekent concreet de meest energiezuinige woning van Nederland, en gegarandeerd een woning zonder CO2-uitstoot. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, is het tevens mogelijk om het wooncomfort te verhogen en de maandelijkse lasten aanzienlijk te verlagen.

Binnen de nieuwe woonwijk Hortus zijn er viertal type woningen en appartementen die aangekocht kunnen worden. Omdat ieder huishouden een eigen energieverbruik en energiebehoeften heeft, bekijken we per woning wat er nodig is om energieneutraal te wonen, zonder dat men hoeft in te leveren op comfort. De globale oplossing naar energieneutraal omvat het volgende (maar kan per energiehuishouden verschillen):

Bron
De woning wordt verwarmd door een compleet uitgeruste en alles-in-één ventilatie lucht/water-warmtepomp met een cv-vermogen van 1 tot 5 kW (afhankelijk van de energiebehoefte). Deze pomp is de basis van de ZER0 Residence en bestaat uit twee units: een unit die energie uit de ventilatielucht van de woning haalt door middel van een warmtewisselaar en een unit die verse lucht van buiten haalt. De warmtepomp verwarmt hierdoor niet allen de verse lucht van buiten, maar geeft tegelijkertijd de opgewekte warmte af aan het watercircuit voor warm water (thermische energie).

Energieopwekking
Als basis van de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van nieuwe generatie zonne-energiepanelen van ongeveer 300 Wp (het exacte aantal is afhankelijk van de energiebehoefte). Via speciale poweroptimizers worden de panelen aangesloten op een omvormer, waardoor het onmiddellijke gebruik van energie mogelijk is. Bovendien maken deze poweroptimizers het mogelijk het systeem te monitoren via een speciaal portaal. De zonnepanelen worden plat op het dak gemonteerd, om zoveel mogelijk windschade te voorkomen.

Ultra lage transmissie
Een ultra-laag transmissiesysteem is in gebruik én beleving heel anders dan een traditioneel cv-systeem. Een oud cv-systeem werkt vraag gestuurd en op basis van (zeer) hoge temperaturen. Wanneer u het koud heeft, verwarmt het systeem met hele hoge temperaturen uw woning op, waarbij grote hoeveelheden gas worden verbrandt, en daardoor het rendement op het systeem erg laag is. Bij een ultra-laag transmissiesysteem wordt de woning als een geheel systeem aan elkaar gekoppeld met ons unieke meet- en regelsysteem, waardoor zowel de ventilatie, de verwarming als het warme tapwater geregeld wordt. Dit vergemakkelijkt het wooncomfort. Het nieuwe systeem verwarmt op basis van ultra lage temperaturen, het duurt daardoor langer voordat de woning warm is. Maar, wanneer deze eenmaal op temperatuur is, kan de bewoner genieten van een hele stabiele temperatuur. Het is om deze reden dat we het systeem automatisch instellen, zodat te alle tijden een aangename temperatuur in de woning aanwezig is. Draaien aan de thermostaat is vanaf nu verleden tijd!

Ventilatie
De woningen worden uitgerust met een CO2-detectiesysteem. Via zelfregulerende roosters in de kozijnen wordt verse lucht in de woning aangevoerd. Het intelligente detectiesysteem meet de hoeveelheden CO2 in de woning en regelt volautomatisch hoeveel lucht er moet worden afgezogen om een gezond binnenklimaat te garanderen. De energie van de relatief warme ventilatielucht wordt door de warmtepomp weer hergebruikt voor verwarming en/of warm tapwater.

Warm tapwater
Het verwarmde water wordt binnen de ventilatie lucht/water-warmtepomp opgeslagen in een ingebouwd buffervat met een opslagcapaciteit van 185 liter. Door gebruik te maken van een instantheater (de nieuwe generatie doorstroomboiler), wordt het water waar nodig verwarmd tot maximaal 60 ºC. Om legionella-vorming te voorkomen, is het buffervat voorzien van een elektrische verhittingsunit, die het water wekelijks verwarmd tot 85 ºC om de desbetreffende bacteriën te doden.

Meet- en regelsysteem & NEST-thermostaat
Om alle duurzame materialen, apparaten en systemen aan elkaar te koppelen en met elkaar te laten communiceren, hebben we een meet- en regelsysteem ontwikkeld in combinatie met de moderne NEST-thermostaat. Alleen met dit regel- en meetsysteem hebben de bewoners een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem om het energieverbruik én de energiebehoefte te regelen en te peilen. En dat simpelweg op een iPad bij de voordeur! Gemakkelijker kan het niet, toch? Onze applicatie is ook gemakkelijk uit te breiden met beveiliging, toegangscontrole en hulpoproepen. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Adviesgesprekken
De adviesgesprekken worden gehouden in ANNE op het jaarbeursterrein in Utrecht. ANNE is het Nul-Op-De-Meter Experience Center waar alle denkbare apparaten tentoongesteld staan, zodat je een energieneutraal systeem in het echt kan ervaren. Wil je dit ook zien en beleven? Maak dan snel een afspraak: info@in2-ecobuildings | 06-54308303. 

Ook energieneutraal wonen of werken zonder in te leveren op comfort? Neem contact met ons op:
0031 (0)654 308 303
info@in2-ecobuildings.nl

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!