<3

Door ons zijn er 0 woningen Nul-Op-De-Meter gemaakt

Thumbs up

En hebben wij 0 mensen voorzien van een energie-advies

Natuurmonumenten: Landgoed Haarzuilens

Met trots presenteren wij het project Natuurmonumenten op landgoed Haarzuilens, waar we in 2016 maar liefst 4 energieneutrale panden hebben gebouwd. Landgoed Haarzuilens is vrij toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar: het ligt vlakbij Utrecht. Mocht je een rondleiding willen door de energieneutrale panden, kun je altijd contact met ons opnemen! Peter vertelt je alle ins en outs over dit bijzondere project. 

Ik wil een rondleiding!

Natuurmonumenten op Landgoed Haarzuilens met Gasterij Hoeve Wielrevelt, is vanaf 2016 officieel #energieneutraal, #all_electric & #gasloos, en daar zijn we trots op! Verschillende media hebben er al over bericht, maar via deze pagina vind je écht alle ins- en out of dit bijzondere project. 
BIJZONDER ENERGIENEUTRAAL

De nieuwe recreatieplek is hét voorbeeld voor milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen, en bestaat uit 4 gebouwen. Het eerste gebouw aan de linkerkant is de potstal, en rechts voorin is Gasterij Hoeve Wielrevelt: hier kun je genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een broodje. Daarachter is het kantoor voor de boswachters van Natuurmonumenten, en linksachterin de Kapschuur met het zonne-energiedak, een moestuin en een ruimte voor vrijwilligers en activiteiten. Het warmtegebruik is energetisch gemiddeld drie keer groter dan het elektriciteitsverbruik, en dit was dan ook het uitgangspunt bij het energieneutrale ontwerp. Bijzonder zijn daarom de schuur met een dak met 135 geïntegreerde zonnepanelen (258 m2), die zowel stroom als warmte opwekken, én een waterbak onder de grond, die fungeert als warmtebuffer. De warmte die in de 43mgrote waterbak wordt opgevangen, is afkomstig van de zonnepanelen op het dak van de schuur (gebouw rechtsachterin). Nog niet eerder is deze combinatie op zo’n grote schaal toegepast, en uit onze monitoring blijkt dat de waterbuffer ver boven alle verwachtingen presteert! HOE WERKT HET?

In de zonnepanelen zitten ook leidingen. De glycol die we er doorheen pompen, voert de warmte af. Via een warmtewisselaar dragen we die over aan het water. Het warme water gaat via een ringleiding langs alle 4 de gebouwen. Deze warmte komt rechtstreeks vanaf het dak of uit de waterbuffer. De verwarming per gebouw is daarop aangesloten en met een aanvullende water/water-warmtepomp wordt de gewenste binnentemperatuur bereikt. We hebben het systeem zo ontwikkeld, dat het systeem het hele jaar door in de warmtevraag kan voorzien. En mocht de waterbuffer tekortschieten, dan springt de lucht/water-warmtepomp bij. INTERESSANTE CIJFERS

Investering € 199.900,- incl. btw
Aantal energieneutrale gebouwen 4
Terugverdientijd 8,9 jaar
Rendement op investering (ROI) 11%

 OOK NAAR ENERGIENEUTRAAL?

Waar wacht je nog op? Ga ook energieneutraal wonen, werkensporten of recreëren zonder in te leveren op comfort. Neem contact met ons op:

Neem contact op

Energieneutraal wonen en salderen, hoe doe je dat?

Je hebt vast weleens van de termen gehoord: energieneutraal en salderen. Overal hoor en lees je erover in het nieuws, op social media, in de krant, maar wat betekent het precies?

Lees meer

Verschuiving van de energiebelasting, ga aardgasvrij wonen!

Er is een verschuiving binnen de energiebelasting van de overheid die vanaf 1 januari 2019 van start gaat, maar wat betekent dat voor jou? Wij laten je weten welk voordeel je hieruit kunt halen.

Lees meer
Meer nieuws
 • Ook een energie-advies?

  Ook een energie-advies?

  Je krijgt bij ons al een energie-advies voor slechts € 955,- incl. btw. Ons advies is op-maat-gemaakt met behoud of zelfs verbetering van je woon- of werkcomfort. Waar wacht je nog op? Bespaar nu!

  Ik wil een energie-advies!
 • Opleiding Ecomediair

  Opleiding Ecomediair

  Binnenkort starten wij opnieuw met onze unieke opleiding Ecomediair: de energetische vertaler. Velen zijn je al voor gegaan. Nieuwsgierig?

  Ja, ik word Ecomediair!
Jan, Directeur

"Ons model is er niet op gebaseerd dat wij komen vertellen wat jij moet gaan doen. "

Jan, Directeur
Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie

"Wij gaan voor duurzaamheid met behoud of verbetering van comfort."

Natasja, Backoffice en Personeel & Organisatie
Robin, Marketing & Communicatie

"Energieneutraal wonen & werken moet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn."

Robin, Marketing & Communicatie
Peter, Verkoop

"Al jaren ben ik toegewijd aan ons model en ik sta er meer dan 100% achter."

Peter, Verkoop
Dominic, Ecomediair

"Ik ben Ecomediair geworden omdat we vaart moeten maken met de energietransitie in Nederland."

Dominic, Ecomediair